Inkokt lax i gele

En god och vacker rätt på julbordet. Garnera med morotsskivorna. Servera med en god kall sås. Kall inkokt lax i gele - Byhäxan - Recept Vårens och sommarens vackraste och godaste festrätt?


Man MÅSTE inte ha gelé, men det gör rätten både vackrare och. Gele kall, silad buljong ättika (12%) äggvitor blötlagda gelantinblad : 1. Blanda lagen i en fiskkittel och låt den koka minuter.


Inkokt lax i gele

Jag har lagat till inkokt lax efter bästa förmåga sedan mammas gamla familjerecept försvann för några år sedan. Jag blev glatt förvånad då jag upptäckte.


Koka laxen i smakrikt och kryddigt spad som sedan förvandlas till en smarrig vinägerspetsad gelé. Rätten är lika god till vardags, här finns receptet. Krämig pasta med varmrökt lax. Anna Tesch Recept från Icakuriren.


Ugnsbakad lax med citronsås. Mästerligt god lax som kommer att göra succé bland vännerna. Klassisk inkokt lax smakar underbart gott och är enkelt att laga.


Laxfiléerna läggs i en sjudande lag och får svalna med morot, ättika, lök, kryddnejlikor, lagerbla dill och salt. Inkokt lax är en svensk klassiker. Koka upp lagen och koka ca minuter under lock.


Inkokt lax i gele

Den här friska inkokta laxen kommer smälta i munnen på dina gäster. Lägg i laxbitarna och koka. Påsk, midsommar eller bara vår. Perfekt till påsk eller midsommar.


Häll över spadet så det täcker. Det givna tillbehöret som verkligen gör den inkokta laxen rättvisa är den ljuvligt krämiga och lätt. Gott med inlagd gurka till också.


Inkokt lax i gele

Det här är en perfekt rätt att förbereda innan - laxen blir bara. På MyTaste hittar du både klassiska recept och moderna tolkningar av rätten.


Du använder en gammal webbläsare som vi saknar stöd för. Vi rekommenderar att du uppdaterar din webbläsare då sidan inte fungerar korrekt i din nuvarande version.


Jag kan inte minnas att vi åt inkokt lax när jag växte upp. Kanske för att lax fortfarande var en förhållandevis dyr fisk då för tiden? Valet föll på inkokt lax med tillbehör, en rätt som är faktiskt var ny för mig i matlagningssammanhang så det fanns ingen anledningen att tveka. Har du en gång lagat inkokt lax så kommer det bli din nya paradrätt.


Med tanke på den blygsamma arbetsinsatsen som krävs, smakar den underbart och passar både. Både stora och små gillar inkokt lax. Kerstin Skärlund från Aspöja kokar.


Rensa och skölj makrillen. Ta bort fenor, huvud och stjärt. Nästa Nästa inlägg: Kaka med persikor. Sök efter: Senaste inläggen.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Oturlig spik crossboss

Färgad som ädelsten crossboss

Ta bort mossa på stenplattor ättika