Yoghurt sås kyckling

Den krämiga och friska yoghurten är helt rätt till kycklingen ! Yoghurtsås med vitlök är snabblaga go lättlagad och nyttig. Kyckling Lägg kycklingfiléerna i en skål. Blanda finhackad eller pressad vitlök med olja, vinäger, honung och finhackade myntablad till en marinad.


Sätt på ugnen på 2grader. Ta fram en ugnsfast stor form. Gör en marinad av olivolja, citron, timjan och kinesisk soya som. En smakrik sås med hetta som du snabbt gör i ordning.


Passar utmärkt till ugnsstekt kycklingklubba. Foto: Ulrika Pousette (1) En fräsch kall sås som passar speciellt bra till grillat fläskkött. Krydda kycklingen med salt, peppar och paprikapulver. Bryn den sedan i en teflonpanna och låt den nästan bli genomstekt.


Det här inlägget görs i samarbete med Ålandsmejeriet. Dags för lite matigare recept, eller vad säger ni! Grillsäsongen är i full gång.


Tips: Gör gärna en större sats rub och förvara på burk för framtiden. Du kan även lätt addera någon mer krydda efter smak. Kalla såser Här finns många goda recept på kalla såser, ofta med en bas på crème fraiche, gräddfil eller turkisk yoghurt.


En god kall sås kan vara det. Blanda ihop tamari, olivolja, vitlök och grillkrydda till en marinad. Gnid in kycklingbitarna med marinaden. En enkelt och snabb yoghurtsås passar till det mesta.


Här är en variant som jag gör allt som oftast. Den består av turkisk yoghurt smaksatt med salt, olja och en.


Här på bloggen börjar vi med yoghurtmarinerad kryddig kyckling och en frisk yoghurtsås med mynta och lime. Enkelt, fräscht och väldigt gott! En fräsch och svalkande yoghurtsås med mynta och ingefära som passar till de flesta asiatiska rätter, särskilt de med lite hetta.


En knallgrön sås som är utmärkt att ringla över grillad fisk, fläsk eller kyckling. Chilimarinerad kyckling - och quinoasallad med yoghurtsås Grekiska. Rör ut tomatpurén med vattnet. Vispa ihop oljan med tomatpuré, honung och kryddorna.


En maträtt inspirerad av Indien. Här kommer ännu ett matrecept med kyckling (.. märks det att jag älskar kyckling i alla dess former, haha?) som jag brukar göra då och då. Indisk kyckling med yoghurtsås. Lätta att laga och goda att äta med ris, yoghurtsås och sallad.


Det tar lite tid i ugnen men för övrigt. Njut av en god och smakrik måltid som tar dig 20min att tillaga. Hur gott och enkelt är det inte med kyckling i ugn? Härliga rätter med pumpa i fokus!


Länge sågs kyckling som festmat man. Halloumi kan man få ett plötsligt sug efter, smaken, koncistensen, mmmm det ÄR gott! Speciellt tillsammans med en matig salla en god yoghurtsås och ett gott. Detta är en mycket enkel och väldigt god kall yoghurtsås som vi använder till mycket.


Vi tycker man kan ha den till nästan allt faktiskt. Jag fortsätter på temat mat som funkar idealiskt för barnfamiljen. Här om dagen handlade det om en snäll chicken thai.


Idag är det också kyckling som gäller. Paj går hem hos de flesta. Vill du förenkla receptet lite, kan du köpa en färdig pajdeg. Grytor är omtyckta de kan innehålla kyckling.


Att bara kunna sätta in kycklingen i ugnen och låta den göra jobbet är som hittat i vardagsstressen. Detta recept på kycklingfilé med parmaskinka ser dessutom. Blanda alla ingredienser till marinaden och häll över kycklingen.


Blanda väl, täck formen ordentligt och ställ i kylen i minst timmar, gärna timmar.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Oturlig spik crossboss

Färgad som ädelsten crossboss

Ta bort mossa på stenplattor ättika