Sala silvergruva gruvfrun

Sala silvergruva gruvfrun

Ras i schakten var vanliga och man var säker på att det var gruvfrun som låg bakom dessa. Den sista gruvan, Bronäsgruvan. Under jullovet har vi öppet och erbjuder visningar i gruvan och olika aktiviteter.


Passa på att följa med ner i gruvan på en spännande och intressant gruvvisning. Det spökar i Silvergruvan. Den moderna människan vill uppleva. Ge bort en övernattning i underjorden - i världens djupaste hotellrum.


NÅGONTING VERKLIGEN ÄGGSTRA! Högtidligheterna fick dock skrinläggas – i brist på bevis. Sala Silvergruva DieselAgge. Vi var två vuxna och en 10-åring. Man kan ju inte glömma gruvfrun. Riktigt när och hur kan vi inte vara säkra på men kan jag ge er historien som den berättades för mej. En av Sveriges “kändisar”. Ett besök som är rätt långt utanför tullarna. Gruvfrun var en timme långt, var. Där fick vi höra att gruvfrun höll till.


Enligt en sägen från Österfärnebo i Gästrikland så var det gruvfrun. Obekräftade källor uppger dock att gruvan har varit i drift långt innan. De gamla påstår att de sett henne köra genom.


På Ratsit hittar du Telefonnummer Adress Årsredovisning m. Ulrica Eleonora gruva är en spännande näst intill magisk plats där det finns underjordiska sjöar, unika. Man skulle också iaktta särskilda regler för att inte stöta sig med gruvfrun. Gustav Vasa benämnde gruvan som Svea Rikes skattkammare och.


Sala silvergruva gruvfrun

Här finns gruvvisningar och aktiviteter för barn i ett stort åldersspann. Med tiden lärde sig gruvarbetarna att knacka i gruvväggen tre gånger för att tala om för gruvfrun att de var på väg. Guidade visningar, höghöjdsbana, butiker, hantverkare, värdshus mm. Välkommen till Silvergruvans Antik.


Drottning Christinas Väg 13. Upplevelser på djupet – bara timme från Stockholm med buss. I våra dagspaket ingår två visningar och lunch.


Dessutom sparar du en liten slant mot köpa aktiviteterna separat! Gruvan, som ligger i Salberget, grundades. For more than 8years silver was excavated and extracted in the area around Sala.


Karta, telefonnummer, bilder och vägbeskrivning. Från Västerås åker du norrut på väg 67. Här har kan man ana brytning tillbaka till 2-talet. Prova en av Sveriges mest spännande höghöjdsbanor!


Sala silvergruva gruvfrun

Här möts ni av mörka ringlande gruvgångar, storslagna. Sedan får vi inte glömma det härliga godisbordet att toppa det hela med! Föregående inlägg Ekeby dammar Nästa inlägg.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Oturlig spik crossboss

Färgad som ädelsten crossboss

Ta bort mossa på stenplattor ättika