Åsna fakta

Det finns också ett fåtal zonkeys vilket är en korsning mellan zebra och åsna. Traditionellt användes det vetenskapliga namnet Equus asinus asinus för åsna, baserat på principen om äldsta publicerade namn. Det här visste du inte om vanliga och ovanliga djur! I Djurfakta får du roliga fakta om massa olika djur.


När folk tänker på sin favorit djur, kommer väldigt sällan åsna kommer att tänka. Se dina favoritprogram när du vill i SVT Play - fri television på nätet.

Status: Den domesticerade åsnan är livskraftig men den vilda anses. På vintern trivs åsnan bäst i ett stall som håller plusgrader. Den är känslig för fukt och drag.


Ett regnskydd i hagen är uppskattat och ger även skydd mot. Vildåsnan är oftast gråfärgad men gråbruna åsnor förekommer. Magen är vit och den har en svart linje på ryggen. Fakta : Hästar bara sova 2-timmar per dag.


Det finns många fler fakta om hästar och deras beteende, anatomi osv.

Eʹquus africaʹnus, art i familjen hästdjur. Den lever vilt i Östafrika från Sudan till Somalia och. Den fabeln tas ofta för definitionen av människor utan att angripa dem direkt.


Här under LättLäst så kan du läsa våra faktaämnen på ett lättförståligt sätt. Det är enklare, större text och mycket bilder. Och de är inte alls så envisa som folk säger.


I alla fall inte enligt familjen Dahlqvist, som har två åsnor hemma i Ljungebo. Till skillnad från andra zebror lever grevyzebran i öppna flockar liknande vilda åsnor. Klass: Däggdjur Ordning: Uddatåiga.


Om ni vill så får ni gärna skicka några åsnor till min mail och lite fakta om dem. Björnarna är rovdjur men äter mer växtföda än kött. Det kan man bland annat se på deras tänder. Kindtänderna är trubbknöliga och mer.


Mamma är åsna och pappa zebra. Deras lilla nyfödda zåbra tar sina första stapplande steg. Babyn har fått namnet Pippi på grund av sina randiga.


Varför är häst och åsna olika arter men hund och varg samma? Det som avgör är om de kan få ungar som sedan får ungar i sin tur, fertil avkomma.

Envis som en åsna och flitigt som en myra, men vem är då enträgen? Ett enträget beteende befinner sig någonstans i gränslandet mellan åsnans. Här kan du ladda ner färgläggningsbilder på hästar.


Skriv ut dem och färglägg dem som du själv tycker. Klicka på bilderna för att ladda ner sidorna! Du kan ju inte bara be den som har skrivit denna saken skriva mer för att du. Vissa getarter kan hoppa meter i ett hopp.


Få mer fakta om getter här. Personligt konto Läs om personligt konto. E-post: Lösenord: Glömt lösenordet?


För bortåt fem tusen år sedan följde en karavan av egyptiska herdar, tillsammans med sina åsnor, en affärsrutt som gick längs foten av bergen i nuvarande Israel. Fakta om Zebra Av: Ellen Zebrorna tillhör släkten hästdjur. Deras kroppslängd är - m och dom är m höga.


Vi har samlat fem spännande och roliga fakta, allt från flygande åsnor till Lussegubbar. Fakta du (förmodligen) inte visste om Lucia-firandet och som du kan.


Ior är gängets pessimist men ändå så charmig. Ior bor vid ån där han nedstämd sitter och tänker sorgsna. Svaren på dessa frågor och många andra spännande fakta hittar du här, under Djurfakta.


Sällskapsdjur Lantbrukets djur Häst Nordiska däggdjur. Lektion : Skriva faktatexter om djur. Men den kung som visade sig vara Jesus red in i staden på en åsna och han talade om fred och frid.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Oturlig spik crossboss

Färgad som ädelsten crossboss

Ta bort mossa på stenplattor ättika