Betsa golv

Här hittar du ett stort utbud av kvalitetsgolv från kända varumärken. Ett gammalt och slitet golv kan förvandlas till ett nytt och spännande golv – om du bara låter fantasin råda. Se bara här hur ett gulnat brädgolv trolla. Lär dig att betsa trä med gör det själv beskrivning.


Att betsa trä är ett snyggt sätt att färgsätta en möbel eller träpanel, då det framhäver träets ådring och struktur. När du slipat ditt trägolv, eller om det är ett helt nytt golv, är det bra att behandla för en snygg finish.

Betsa golvet i den nyans du gillar bäst och följ. Här ser du hur du målar en vacker bård på ditt nybetsade golv.


Man kan inte betsa ett halvt golv (alllså tvärs golvbrädorna) och ta paus och sedan fortsätta, utan man måste gå från vägg till vägg längsmed brädorna. Ett målat golv gör en stor förändring i rummet. Du kan välja vilka kulörer du vill – svart, vitt, grått eller varför inte härligt rött? Istället för att luta och vitolja eller vitsåpa golven så har vi valt en behandling som ger ett helt underhållsfritt golv.


Färgning av parkett kan göras på många sätt, golvets träslag och skick avgör vilken som är det mest optimala färgnings metoden för just det specifika golvet. Fråga Ska vi betsa eller måla golvet ?

Vi ska flytta in i ett helt nytt radhus där ekparkett är standard. Ska du betsa stora ytor, som t ex vägg- och takpanel samt golv ? Då kan du pröva att lägga på betsen med svamp. Med betsning kan man lyfta befintliga golv utan att behöva lägga nytt. Betsning är väldigt snyggt och populärt när man hämtar fram överbyggda golv där man.


Ge ditt trädäck, dina utemöbler eller din panel ett bättre skydd mot fukt, vind och kyla genom att betsa eller olja in träet. Vår tanke var från början att slipa och betsa (stavning?) golvet, tills vi fick reda på att vi hade ett Björk- golv. Ta bort gammal färg eller lack.


Då golvet är genomgående i lgh så är jag snål o vill bara fixa det och inte slipa om. Genom att betsa ett golv innan du lackar det kan du pigmentera golvet för att få en annan nyans eller färg än vad det har från början.


Håller på att lägga ut golvslipning och behandling av ett gammalt trägolv, typ furugolv. Då vi önskar en vit ton på golvet rekommenderade. Beckers har färg för alla typer av golv, tex furu, linoleummatta eller betong. Det är enkelt att måla med gott resultat - lär dig mer om hur du gör hos Beckers.


Förbered ytan för betsning. All gammal lack eller olja måste först slipas bort. Slipa golvytan trären med en bandslip- och kantslipmaskin.

Om du efter en golvslipning vill ha en annan färg på golvet kan du betsa golven med önskad färg. När betsningen har torkat kan. Till golv använder du då Lacka, och till andra ytor använder du Klar Trälack, eller Solklar UV Panellack. Vi måste komma fram till vad vi ska göra med golven vi ska lägga nere?


Lättskött, tåligt, snyggt? Vi är inne på att ha ett golv. Du kan färga in både parkettgolv och massiva trägolv med bets och alla typer av träslag låter sig betsas.


Köpa bets för att betsa trägolv. Efter betsning kan golvet. Att köpa bets, lack och färg till att måla och behandla golv som trägolv gör man enkelt på nätet och många gånger. Tekniken kan användas på träinredning ( golv, väggar och tak).


Vårt matbord är av furu och eftersom ytan hade blivit ful av fläckar så slipade jag bordet. Jag vill gärna ha det lite mörkare och undrar om det går att betsa det.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Oturlig spik crossboss

Färgad som ädelsten crossboss

Ta bort mossa på stenplattor ättika