Ruccolapesto solroskärnor
Vanlig pesto innehåller nötter, men här är de utbytta mot solroskärnor. Dessutom är rucola den främsta smaksättaren. Funkar till pasta och fisk.
Den fina vita fisken serveras med en variant på den italienska peston. I denna är det ruccola, olivolja och solroskärnor som mixas och resultatet blir en klargrön. Ruccolapesto utan nötter passar det mesta och är barnsligt enkelt att slänga ihop. Passar speciellt bra till grillat, sallad och bröd.
Billigt, gott och nyttigt. Pesto med solrosfrön istället för dyra pinjenötter. Fungerar också med valnötter och mandel.
Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan och klyfta den andra. Mixa vitlök och ruccola med olja, vatten, citronsaft och solroskärnor. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Häll av vattnet och vänd ner färskosten och peston. Toppa med smulad vitost, skinka, solroskärnor. Tack för inspirationen på denna goda ruccolapesto.
Den gjordes hemma hos oss nu ikväll och åts till färskpasta. Veckans rabattips från mig: gör en god ruccolapesto ! Rosta pumpakärnorna i en het, torr stekpanna. Måste bara tipsa om att göra pesto på rucola, solroskärnor och västerbottenost.
Blir liiite billigare iaf. Vad roligt med en vegoblogg! Den här mackan gjorde jag till Casten Almqvist sist jag lagade mat i Nyhetsmorgon. Jag hade en hel burk med solroskärnor som jag kände jag ville använda till något.
Tillsammans med färsk basilika. Solroskärnor - och ruccolapesto. Servera rotfrukter och lax med ruccolapesto och en stor sallad. Rulla ihop dem som sushirullar och skär i lagoma munsbitar.
Mixa ruccola med vitlök och solroskärnor. Rosta solroskärnor och strössla över laxrullarna när de svalnat. Koka vegetti enligt anvisningarna på paketet.
Mixa samman ruccola, solroskärnor, riven vitlök, skivad chili och riven ost. Receptet på ruccolapeston kommer från vår kära vän Catarina. När jag gör pesto med ost i brukar jag börja med att mixa allt UTOM solroskärnor eller andra nötter.
En annan god pesto är min ruccolapesto med citron och. Alla tyckte att det var gott men nästa gång minskar jag på citronen och tar pinjenötter istället för solroskärnor.
Pasta med ruccolapesto och. Testa den här krämiga peston! Supergod till pasta och enkel att göra. En salig röra med matmässa, finbesök, internethaveri och ruccolapesto.
Och när vi inte hade pinjenötter hemma tog vi solroskärnor istället. Jag brukar passa på att laga vegetariskt när dottern inte är hemma. Igår kväll var en sån gång.
Jag var trött, kom hem sent. Spagetti med ruccolapesto Sep. Rör sedan i pressad vitlök.
Jag som nöt- och mandelallergiker har aldrig kunnat äta biskvier, men nu testade jag att göra botten på solroskärnor.
Kommentarer
Skicka en kommentar